Nyhetsbrev oktober 2018

Hoppas att sommaren har varit bra trots värmen och de problem i eftersöksarbetet det medför.

Vi vill tacka alla medlemmar som besökte vår monter på Ellinge Game Fair och hälsa de nya medlemmarna välkomna.

Vi i styrelsen jobbar med att få till en aktivitetshelg liknande den som vi höll i våras och hoppas att även den kommer bli lika lyckad. Om ni har önskemål på utbildning eller ämnen ni vill att vi ska ha med under aktivitetshelgen så hör av er till oss i styrelsen.

Nu när säsongen dragit igång på allvar så är det viktigt att vi är prestigelösa och vågar be om hjälp när vi inte löser ett eftersök. Alla kan ha en dålig dag både vi och våra hundar men i slutändan är det de skadade viltet som inte får lida i onödan.

En annan jätteviktig sak är att som rutinerad våga och ta sig tid till att hjälpa de som är mindre rutinerade genom att låta de vara med när möjlighet finns. Det finns ingen som kan lära sig allt på att gå kurser. Det är sällan eller aldrig som två eftersök är varandra lika, så det är bara genom praktiskt arbete man kan skapa sig den nödvändiga rutinen och erfarenheten.

Så en vädjan till alla er rutinerade eftersöksjägare, ta med en nybörjare ut på eftersöken. Man kan faktiskt lära sig mycket av en som är mindre rutinerad eftersom de kan se saker på ett annat sätt och kan ifrågasätta orimliga saker i ett tidigare skede.

Vi behövs alla för att öka kunskapen om eftersök i landet.

Jag önskar er en trevlig höst!
Karl Gustavsson (sekreterare)